06 - 19 55 59 56

Wanneer bellen?

We vinden het belangrijk dat je weet dat je ons altijd mag bellen.

De normale termijn om te bevallen is tussen de 37 en 42 weken. Mocht je vóór 37 weken zwangerschap denken dat je bevalling begonnen is, bel dan direct.

 

Bel ons vanaf 37 weken zwangerschap in ieder geval bij:

Bewegingen van je baby:

Gemiddeld begin je bewegingen van de baby te voelen tussen 20 en 24 weken. Na 24 weken moet je de baby in elk geval een keer per dag voelen. Vanaf 27-28 weken mag je verwachten dat de baby dagelijks regelmatig beweegt. De hoeveelheid kan per dag en per baby verschillen. Hierin heeft elke baby zijn/haar eigen patroon. Als je twijfelt over de hoeveelheid of je zorgen maakt: neem dan contact met ons op.

Bel bij weeën:

  • Bij een eerste kindje als de weeën gedurende 1 uur elke 3-4 minuten komen. De weeën zullen dan rond de 60-90 seconden duren.
  • Bij een tweede of volgend kindje als de weeën een uur lang elke 5 minuten komen.

Ongerustheid:

  • Bij twijfel en/of ongerustheid kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen: 06 – 19 55 59 56

Bel ons bij gebroken vliezen als:

  • De kleur van het vruchtwater groen, bruin of geel is;
  • Het hoofdje van de baby niet goed is ingedaald. Je mag dan gaan liggen en ons direct bellen. We zullen tijdens de controles aangeven of dit op jou van toepassing is.

Indien de vliezen ’s nachts breken, het kindje ingedaald is én het vruchtwater helder is, dan mag je wachten met bellen tot de volgende ochtend.

Ruim helderrood bloedverlies:

  • Een beetje bloedverlies kan passend zijn bij een bevalling. Wordt de hoeveelheid bloedverlies ruimer (richting een menstruatie of binnen een half uur een maandverband doordrenkt vol), dan moet je direct bellen.