06 - 19 55 59 56

Nacontrole

Bij ongeveer zes weken na de bevalling maken we een afspraak op de praktijk voor de nacontrole. Bij deze afsluiting is er voldoende tijd om de bevalling te bespreken en hoe jullie dit ervaren hebben. Daarom plannen we deze afspraak graag bij de verloskundige die de bevalling begeleid heeft.

We willen graag weten hoe het met jullie gaat en of je weer hersteld bent van de bevalling. Verder kunnen we controleren of je buikspieren weer zijn gesloten en of je perineum hersteld is.

Soms kan het kan zijn dat de eerste weken na je bevalling niet waren wat je ervan had verwacht. Door de gebroken nachten ben je sneller moe en voel je je niet altijd jezelf. Dit is normaal. Mocht je merken dat je toenemende gevoelens van somberheid hebt, dan raden we je aan dit met ons te bespreken op de nacontrole. Soms kan dit wijzen op een postnatale depressie en kunnen we je adviseren contact op te nemen met je huisarts of een coach voor verdere ondersteuning. 

”Zowel Nancy als Thera hebben mij gedurende de zwangerschap erg goed voorgelicht en bijgestaan. Tijdens de bevalling was het Nancy haar kalmte en professionaliteit die mij erdoorheen hebben geholpen. De controles in de kraamweek en de nacontrole met zes weken heb ik als waardevol ervaren. Zeer veel dank dan ook aan Thera en Nancy.”

Margot

“Alles is bespreekbaar en Nancy en Thera denken mee in oplossingen, ook als deze soms niet de meest voor de hand liggend zijn. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en telkens op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom mijn zwangerschap. De thuisbevalling met Nancy was heel relaxt en ook de nazorg is fijn geregeld!”

Sylvana

”Een fijne praktijk met deskundige verloskundige. De begeleiding is top in je zwangerschap, met de bevalling en ook met de nazorg staan ze altijd voor je klaar. Ook hoe ze mijn zoontje bij alles betrokken was erg mooi om te zien.”

Claudia

''Tijdens de zwangerschap van onze zoon bewust gekozen voor deze kleine praktijk. Het was fijn om te merken dat er meer dan voldoende tijd op het spreekuur voor ons was.  We kijken heel tevreden op de begeleiding terug. Ik voelde me in goede handen.''

- Eline

''Een fijne praktijk met deskundige verloskundige. De begeleiding is top in je zwangerschap, met de bevalling en ook met de nazorg staan ze altijd voor je klaar. Ook hoe ze mijn zoontje bij alles betrokken was erg mooi om te zien.''

- Claudia

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56