06 - 19 55 59 56

Borst- of kunstvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor jullie baby. Borstvoeding draagt bij aan de ontwikkeling en gezondheid van jullie baby en de gezondheid van de vrouw. Zo beschermt borstvoeding de baby tegen acute middenoorontsteking, luchtweginfecties, eczeem en allerlei allergieën. Ook als moeder profiteer je van het geven van borstvoeding. Borstvoeding beperkt namelijk het bloedverlies na de bevalling en maakt het gemakkelijker om weer op gewicht te komen. Ook hebben vrouwen die borstvoeding geven minder kans op borstkanker, eierstokkanker en baarmoederkanker vóór de overgang en minder kans op botontkalking.

 

Het geven van borstvoeding vraagt vaak extra energie. Een goede voorbereiding hierop is belangrijk. Daarom adviseren we je om in de zwangerschap een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding bij te wonen. Deze wordt op onze praktijk aangeboden door Lydia Kaars. Lydia is Lactatiekundige IBCLC. Je kunt je hier aanmelden voor de voorlichtingsavond.

Meer informatie over borstvoeding vind je op www.borstvoeding.nl

Lactatiekundige zorg

Soms heb je in de kraamperiode of daarna nog extra begeleiding nodig bij borstvoeding. Je kunt dan terecht bij Lydia Kaars of Esther Bakker, beide lactatiekundige.

Lactatiekundige zorg wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden je aan om je verzekering te controleren of je hier een vergoeding voor krijgt vanuit je aanvullende verzekering.

 

Kunstvoeding

Er kunnen ook redenen zijn waarom jullie voor het geven van kunstvoeding kiezen. Als jullie kunstvoeding willen geven, kun je het beste kiezen voor volledige zuigelingenvoeding. Deze voedingsstoffen sluiten zoveel mogelijk aan op de voedingsbehoefte van een pasgeborene. Lichamelijk contact is net als bij borstvoeding erg belangrijk; neem daarom je kind tijdens het voeden op schoot. In de kraamtijd krijgen jullie begeleiding bij het klaarmaken en geven van kunstvoeding.

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56