06 - 19 55 59 56

De kraamperiode

De kraamperiode is een tijd van herstellen van je bevalling en kennismaken met jullie kindje. Of het nu om een eerste, tweede of volgend kindje gaat, het is even wennen aan elkaar en het nieuwe ritme.

In deze periode is er een kraamverzorgende die voor jullie zorgt. Zij verzorgt moeder en kind, leert jullie alles over de verzorging van jullie kindje en controleert of alles normaal verloopt. Wanneer en bijzonderheden of vragen zijn, neemt de kraamverzorgende contact met ons op. Wij zullen in de kraamtijd een aantal keer bij je langs komen. Tijdens dit kraambezoek nemen we de tijd voor je om al je vragen te bespreken en houden we jouw herstel en de conditie van de baby goed in de gaten. Daarnaast zijn we benieuwd hoe jullie het ouderschap ervaren.

Je mag ons altijd bellen met vragen of problemen, ook ’s avonds en ’s nachts!

Hielprikscreening

In de eerste week na de geboorte verrichten wij bij de baby de hielprik. Bij deze test worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van je baby. In een laboratorium wordt dit bloed onderzocht op een aantal zeldzame maar ernstige ziektes. Deze ziektes zijn niet te genezen, maar als ze tijdig worden opgespoord, kunnen ze wel goed behandeld worden.

Als jullie nog niet thuis zijn de eerste week, zal de hielprik door de verpleegkundige van het ziekenhuis gedaan worden.

Klik hier voor meer informatie.

Gehoorscreening

De gehoortest wordt binnen twee weken na de geboorte uitgevoerd door een screener van de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Deze test bepaalt of het gehoor voldoende is voor een goede spraak- en taalontwikkeling. Deze gehoorscreening is pijnloos en duurt meestal maar een paar minuten. Soms moet de gehoortest herhaald worden als er bijvoorbeeld wat vocht in het oortje zit.

Klik hier voor meer informatie.

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56