06 - 19 55 59 56

Controles

De eerste afspraak

De eerste afspraak zal bij circa 8 weken zwangerschap ingepland worden. Tijdens dit intakegesprek vragen we jouw voorgeschiedenis en gezondheid uit om samen te kunnen bepalen welke zorg het beste bij jou past.

Indien gewenst kunnen we dan een vroege echo maken. We kijken hierbij of de zwangerschap zich op de juiste plek (in de baarmoeder) bevindt, of het om één of meer kindjes gaat en of het hartje klopt.

Na het intakegesprek volgen in korte tijd nog een aantal andere afspraken, zoals de termijnecho en het counselingsgesprek over prenatale screening.

Termijnecho

Wij adviseren al onze zwangeren om een termijnecho te laten maken. Wij maken deze echo zelf op de praktijk. Het beste moment voor deze echo is rond 10 à 11 weken zwangerschap. De echo is bedoeld om de uitgerekende datum vast te stellen, te kijken of het hartje klopt en om te kijken of er één of meer kindjes zijn.

Vervolgcontroles

Na de eerste afspraken volgen nog veel meer controles. Hoe verder je in de zwangerschap komt, hoe vaker je op controle komt. In het begin liggen de controles zo’n vier a vijf weken uit elkaar, maar aan het einde van de zwangerschap kom je iedere week op controle. Tijdens deze controles vragen we hoe het met jou gaat, hoe je de zwangerschap beleeft en of er klachten of bijzonderheden zijn. Samen werken we toe naar een goede voorbereiding op de bevalling en het aankomend ouderschap.

Verder meten we iedere controle je bloeddruk en gewicht en controleren we door middel van uitwendig onderzoek de groei van je kindje. Daarnaast luisteren we ieder controle naar de hartslag van de baby.

”Zowel Nancy als Thera hebben mij gedurende de zwangerschap erg goed voorgelicht en bijgestaan. Met hun betrokkenheid en luisterend oor had ik echt het gevoel regie over mijn zwangerschap en bevalling te hebben. Tijdens de bevalling was het Nancy haar kalmte en professionaliteit die mij erdoorheen hebben geholpen. De controles in de kraamweek en de nacontrole met zes weken heb ik als waardevol ervaren. Zeer veel dank dan ook aan Thera en Nancy.”

Margot

“Al bij de eerste controle had ik het gevoel als persoon centraal te staan bij Nancy en Thera. De vroege echo vind ik erg waardevol! Nancy en Thera nemen de tijd voor al mijn vragen (en soms mijn onzekerheden) en leren mij te vertrouwen op mijn gevoel rondom mijn zwangerschap. Alles is bespreekbaar en Nancy en Thera denken mee in oplossingen, ook als deze soms niet de meest voor de hand liggend zijn. Nancy en Thera zijn goed op elkaar ingespeeld en telkens op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom mijn zwangerschap. De thuisbevalling met Nancy was heel relaxt en ook de nazorg is fijn geregeld!”

Sylvana

”Oktober 2021 werden wij trotse ouders van onze zoon. Dit was onze tweede zwangerschap waarin wij begeleid werden door Verloskundigenpraktijk Reeuwijk en wij kunnen het iedereen aanbevelen! Thera en Nancy zijn vriendelijk en rustig en luisteren goed naar wat voor jou belangrijk is. Deze persoonlijke aanpak en betrokkenheid (ook bij onze dochter van 2) is ontzettend fijn!
Thera en Nancy: bedankt voor de professionele en prettige begeleiding!!”

Paula

''Tijdens de zwangerschap van onze zoon bewust gekozen voor deze kleine praktijk. Het was fijn om te merken dat er meer dan voldoende tijd op het spreekuur voor ons was.  We kijken heel tevreden op de begeleiding terug. Ik voelde me in goede handen.''

- Eline

''Een fijne praktijk met deskundige verloskundige. De begeleiding is top in je zwangerschap, met de bevalling en ook met de nazorg staan ze altijd voor je klaar. Ook hoe ze mijn zoontje bij alles betrokken was erg mooi om te zien.''

- Claudia

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56