06 - 19 55 59 56

Afspraken

De eerste afspraak

De eerste afspraak zal bij circa 8 weken zwangerschap ingepland worden. Tijdens dit intakegesprek vragen we jouw voorgeschiedenis en gezondheid uit om samen te kunnen bepalen welke zorg het beste bij jou past.

Indien gewenst kunnen we dan een vroege echo maken. We kijken hierbij of de zwangerschap zich op de juiste plek (in de baarmoeder) bevindt, of het om één of meer kindjes gaat en of het hartje klopt.

Na het intakegesprek volgen in korte tijd nog een aantal andere afspraken, zoals de termijnecho en het counselingsgesprek over prenatale screening.

Termijnecho

Wij adviseren al onze zwangeren om een termijnecho te laten maken. Wij maken deze echo zelf op de praktijk. Het beste moment voor deze echo is rond 10 à 11 weken zwangerschap. De echo is bedoeld om de uitgerekende datum vast te stellen, te kijken of het hartje klopt en om te kijken of er één of meer kindjes zijn.

Prenatale onderzoeken

Tijdens het gesprek over prenatale screeningstesten bespreken we welke mogelijkheden je als zwangere hebt om onderzoek te laten doen naar de gezondheid van je kindje. We bespreken de mogelijkheden van de NIPT, de 13-wekenecho en de 20-wekenecho. We lichten in dit gesprek de informatie toe die je schriftelijk hebt ontvangen bij het intakegesprek, we beantwoorden je vragen en begeleiden je/jullie in het maken van een keuze.

Alvast meer informatie opzoeken? Dat kan op www.pns.nl.

Vervolgcontroles

Na de eerste afspraken volgen nog veel meer controles. Hoe verder je in de zwangerschap komt, hoe vaker je op controle komt. In het begin liggen de controles zo’n vier a vijf weken uit elkaar, maar aan het einde van de zwangerschap kom je iedere week op controle. Tijdens deze controles vragen we hoe het met jou gaat, hoe je de zwangerschap beleeft en of er klachten of bijzonderheden zijn. Samen werken we toe naar een goede voorbereiding op de bevalling en het aankomend ouderschap.

Verder meten we iedere controle je bloeddruk en gewicht en controleren we door middel van uitwendig onderzoek de groei van je kindje. Daarnaast luisteren we ieder controle naar de hartslag van de baby.

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56