06 - 19 55 59 56

Hielprik en gehoortest

Hielprikscreening

In de eerste week na de geboorte verrichten wij bij de baby de hielprik. Bij deze test worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van je baby. In een laboratorium wordt dit bloed onderzocht op een aantal zeldzame maar ernstige ziektes. Deze ziektes zijn niet te genezen, maar als ze tijdig worden opgespoord, kunnen ze wel goed behandeld worden.

Als jullie nog niet thuis zijn de eerste week, zal de hielprik door de verpleegkundige van het ziekenhuis gedaan worden.

Klik hier voor meer informatie.

Gehoorscreening

De gehoortest wordt binnen twee weken na de geboorte uitgevoerd door een screener van de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Deze test bepaalt of het gehoor voldoende is voor een goede spraak- en taalontwikkeling. Deze gehoorscreening is pijnloos en duurt meestal maar een paar minuten. Soms moet de gehoortest herhaald worden als er bijvoorbeeld wat vocht in het oortje zit.

Klik hier voor meer informatie.

''Tijdens de zwangerschap van onze zoon bewust gekozen voor deze kleine praktijk. Het was fijn om te merken dat er meer dan voldoende tijd op het spreekuur voor ons was.  We kijken heel tevreden op de begeleiding terug. Ik voelde me in goede handen.''

- Eline

''Een fijne praktijk met deskundige verloskundige. De begeleiding is top in je zwangerschap, met de bevalling en ook met de nazorg staan ze altijd voor je klaar. Ook hoe ze mijn zoontje bij alles betrokken was erg mooi om te zien.''

- Claudia

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56