06 - 19 55 59 56

Voorbereiding

De bevalling is voor de meeste zwangeren het spannendste gedeelte van de zwangerschap. Omdat je vooraf niet weet hoe je bevalling zal gaan verlopen, is het goed om je hierop voor te bereiden. Wij helpen jullie hier onder andere bij door het onderwerp tijdens de zwangerschap al enkele keren te bespreken, waaronder het bevallingsgesprek rond 33 weken.

Daarnaast zijn er verschillende zwangerschapscursussen in de omgeving, die je kunnen helpen om je goed voor te bereiden op de bevalling. Er zijn verschillende soorten cursussen en ook de prijzen verschillen per cursus. Kijk vooral naar wat bij jou past.

Een goede voorbereiding draagt bij aan meer zelfvertrouwen en ontspanning, waardoor de bevalling vlotter verloopt en angst en onzekerheid worden verminderd. Daarom raden we je aan om je altijd voor te bereiden op je bevalling.

Voorbeelden van voorbereiding op de bevalling:

  • Het volgen van een zwangerschapscursus
  • Het lezen van boeken
    Wij hebben op de praktijk meerdere boeken in onze ‘bibliotheek’ staan die je mag lenen
  • Lees folders over de bevalling
  • Praat er over met ons, je partner, goede vriendin, moeder etcetera
  • Maak een geboorteplan

Er zijn verschillende manieren waarop je kan bevallen. Hierin is geen goed of fout; volg vooral je gevoel en kijk wat bij je past.

Wij begeleiden bevallingen in alle mogelijke houdingen.
De verschillende houdingen hebben voor- en nadelen. Met name de zwaartekracht en vorm van het bekken zullen hierbij een rol spelen. Hier kunnen we je tijdens het spreekuur meer informatie over geven.

In deze folder vind je hier meer informatie over.

Neem eens een kijkje op de pagina benodigdheden. We adviseren dit vanaf 37 weken klaar te hebben staan, omdat dit de termijn is dat je onder onze begeleiding mag bevallen. Verder is het fijn als we (zeker in de nacht) je huis goed kunnen bereiken/vinden. Mocht dit lastig zijn, dan horen we tijdens het spreekuur graag alvast je tips.

”Tijdens de zwangerschap van onze zoon bewust gekozen voor deze kleine praktijk. Het was fijn om te merken dat er meer dan voldoende tijd op het spreekuur voor ons was.  We kijken heel tevreden op de begeleiding terug. Ik voelde me in goede handen.”

Eline

”Een fijne praktijk met deskundige verloskundige. De begeleiding is top in je zwangerschap, met de bevalling en ook met de nazorg staan ze altijd voor je klaar. Ook hoe ze mijn zoontje bij alles betrokken was erg mooi om te zien.”

Claudia

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
REEUWIJK

Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

tel: 06 - 19 55 59 56