Echo

Echo

Naast de zwangerschapscontroles biedt Verloskundigenpraktijk Reeuwijk ook echo’s aan in de zwangerschap. Van de vitaliteitsecho  tot groeiecho, alles wordt gezamenlijk met de controle bij de verloskundige gepland.
Wel zo efficiënt.

Voor de 20-weken echo verwijzen we je naar een echocentrum in de buurt.

GRATIS echo bij aanmelding

De vitaliteitsecho wordt veelal niet vergoed door je zorgverzekeraar, daarom bied Verloskundigenpraktijk Reeuwijk deze echo GRATIS aan alle zwangeren aan die zich aanmelden voor de zwangerschap.

Vitaliteitsecho

Verloskundigenpraktijk Reeuwijk biedt je de mogelijkheid om tijdens het intakegesprek bij 8 à 9 weken een vitaliteitsecho te laten maken.

Er wordt dan beoordeeld of het zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt, of het hartje klopt en of het om een één- of meerling gaat.

Bij een zwangerschapsduur onder de 10 weken zal de echo (vanwege kwaliteit van de beeldvorming) soms inwendig gemaakt worden.

Termijnecho

De termijnecho wordt gemaakt om te bepalen hoe lang je al zwanger bent en zo de uitgerekende datum vast te stellen. De termijnecho geeft precies aan hoe oud de ongeboren baby is.

Over het algemeen vindt de termijnecho plaats tussen de 10 en 12 weken zwangerschap.

In deze periode groeit elk kindje ongeveer gelijk, zodat je met grote nauwkeurigheid de zwangerschapsduur kunt vaststellen.

Groei-echo

Tijdens een groei-echo wordt de grootte van de baby bepaald aan de hand van metingen van hoofd, buik en bovenbeen. Ook wordt de hoeveelheid vruchtwater gemeten. De metingen worden in een groeicurve uitgezet, waarna duidelijk wordt of de groei volgens verwachting is of niet.

Een groei-echo wordt alleen op indicatie verricht. Dit kan bijvoorbeeld zijn als er twijfel is over de groei van de baby, óf als je eerder bevallen bent van een (te) groot of  (te)  kindje.

Liggingsecho

Tijdens een liggingsecho wordt de ligging van de baby bepaald, om te beoordelen of de baby in hoofdligging ligt of bijvoorbeeld in stuitligging.

De liggingsecho vindt plaats rond 35 à 36 weken. Ook bij deze echo wordt de hoeveelheid vruchtwater gemeten.

Meld je aan bij onze praktijk